У 1999  році закінчила  Херсонський державний педагогічний університет та отримала диплом  за спеціальністю «Педагогіка і методика середньої освіти. Англійська мова та німецька мова» і здобув кваліфікацію викладач англійської мови та німецької мови.

З 1999 року по теперішній час працює  викладачем англійської мови у відокремленому структурному  підрозділі  «Морський  фаховий коледж  Херсонської державної морської академії»

У 2018 р. отримала ступінь кандидата педагогічних наук за спеціальністю «Теорія і методика професійної освіти».

З 2019 року  викладає дисципліну «Англійська мова (за професійним спрямуванням)» для курсантів спеціальності «Эксплуатація суднових енергетичних установок»».

З 2019 р. по теперішній час – сокоординатор з англійськох мови у відокремленому структурному  підрозділі академії  «Морський фаховий  коледж  Херсонської державної морської академії»

Токарєва Ольга Вікторівна  є автором/співавтором більше 20 наукових статей, опублікованих у збірниках, включених до переліку фахових видань України, 2  з яких проіндексовано у WOS, та публікацій у збірниках тез міжнародних конференцій за фахом

Наукові інтереси: розвиток мовленнєвої культури майбутніх фахівців морської індустрії ,  сучасна методика викладання іноземних мов у ВНЗ.

ORCID. https://orcid.org/0000-0001-9566-0017