Успішна кар’єра моряка починається з перших занять в академії. Однак  сьогодення ставить перед освітянами складні виклики. У непростих умовах дистанційного навчання викладачі кафедри разом зі студентами знаходять можливості для створення процесу навчання більш змістовним і продуктивним, забезпечення якісного опанування знаннями і вміннями та  отримання позитивних результатів.

Прикладом цього є залучення студентів старших курсів, які мають чималий досвід роботи на суднах, до співпраці та спілкування зі студентами молодших курсів, які тільки починають опановувати майбутню професію. Така спільна діяльність здійснюється під гаслом “Bridging academic and practical gaps” та націлена на підвищення мотивації студентів; ознайомлення з особливостями майбутньої професії; розвиток відповідальності та свідомого ставлення до вимог, обов’язків, завдань під час проходження плавальної практики; формування вмінь застосовувати отримані теоретичні знання, аналізуючи реальні ситуації повсякденної роботи на судні; розвиток критичного мислення; підготовку до проходження співбесід у крюїнгових компаніях. 

8 грудня 2023 року для курсантів групи 121-2 заняття на тему «Правила MARPOL» спільно з викладачами Ларисою Ліпшиць і Світланою Барсук провів студент магістратури,  другий помічник капітана Андрій Проценко. Щоб показати, як правила можуть бути застосовані до повсякденної діяльності моряків, Андрій підготував інтерактивну презентацію та поділився зі студентами досвідом своєї роботи на судні. Студенти використали можливість продемонструвати свої вміння, отримані на попередніх заняттях, у живій дискусії. У результаті, всі учасники залишилися задоволені таким підходом, вирішивши і надалі запрошувати на заняття морських спеціалістів.