Херсонська державна морська академія успішно пройшла  державну атестацію в частині провадження наукової діяльності.

Атестаційна комісія перевіряла  забезпеченість академії  науковими і науково-педагогічними кадрами, наявність сучасної матеріально-технічної бази, якість наукових результатів,  відповідність наукової і науково-технічної діяльності пріоритетним напрямам розвитку науки і техніки тощо.

Наказом Міністерства освіти та науки України №372 від 25 березня 2021року «Про результати державної атестації закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності»   Херсонську державну морську академію віднесено до кваліфікаційної групи “В” за науковим напрямком «Суспільні науки» та до кваліфікаційної групи “Б” в науковому напрямку «Технічні науки».

Експертна оцінка, на підставі якої встановлюються кваліфікаційні групи,  характеризує наукову новизну отриманих закладом результатів, їх  практичну цінність,  інтегрованість наукової діяльності закладу у світовий науково-освітній простір.

Висновки експертів свідчать, що дослідження і розробки науковців Херсонської державної морської академії виконуються на високому професійному рівні, мають важливе значення для окремих галузей економіки, інших сфер суспільного життя, зміцнення національної безпеки. Кваліфікаційні показники державної атестації академії є одними з кращих серед морських закладів вищої освіти.

Вітаємо науково-педагогічний колектив академії з успішним проходженням державної атестації  у частині провадження наукової діяльності  та бажаємо невпинного професійного зростання та успіхів у наукових пошуках!