Доцент кафедри, кандидат фізико-математичних наук

Закінчив Харківський Державний Університет ім. А. М. Горького у 1971 році за спеціальністю «Фізика твердого тіла» і здобув кваліфікацію «Інженер-фізик».

У 1980 році в Московському Інституті фізики металів і металоведення захистив дисертацію на здобуття вченого ступеня кандидата фізико-математичних наук на тему «Изучение закономерностей формирования двухфазных областей в процессе внутреннего окисления». Спеціальність 01.04.07 «Фізика твердого тіла».

Працював в Харківських інститутах ВНІІТ Електромаш і Інститут металів на посадах старшого наукового співробітника, завідуючого лабораторією, завідуючого відділом.

З 1991 року доцент Херсонського Національного Технічного Університета.

У 1996 році отримав вчене звання доцент кафедри прикладної математики і математичного моделювання.

З 2017 року працює на кафедрі судноводіння ХДМА. Викладає дисципліни «Морехідна астрономія» та «Астрономічні методи навігації».

Педагогічний досвід роботи у вищих навчальних закладах – 30 років.

За роки наукової та педагогічної роботи опублікував більш ніж 160 наукових статей, опублікованих у журналах включених до переліку фахових видань України та публікацій у збірниках більш ніж 40 міжнародних конференцій.

Наукові інтереси: дифузійні процеси внутрішнього окислення в багатокомпонентних системах, математичне моделювання процесів в складних технічних, фізичних та соціальних системах,  проблеми морехідної астрономії. Винайшов спосіб обчислення широти за екваторіальними координатами і висотою тільки однієї зірки. Підвищення кваліфікації пройшов в Національному Університеті «Одеська морська академія» у 2018 році.

Orcid: https://orcid.org/0000-0003-0333-8819

Google scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?user=1M-jr_gAAAAJ&hl=uk&oi=sra

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *