Традиційно в листопаді в Морському коледжі Херсонської державної морської академії проходить Тиждень української мови, приурочений до Дня української писемності та мови. З нагоди предметного тижня працівниці бібліотеки спільно з цикловою комісією викладачів української мови та літератури підготували матеріал, який дав змогу вихованцям закладу поринути у світ краси рідної української мови: «20 цікавих фактів про українську мову, які слід знати», «Української мова. Історія і міфи», «Мова і толерантність».

  11 листопада 2020 року у бібліотеці Морського фахового коледжу ХДМА пройшов позаурочний дистанційний он-лайн конкурс на кращого декламатора української поезії «Ти наше диво калинове». Інноваційний виховний захід проведено вперше через платформу Zoom, у якому взяли участь двадцять п’ять курсантів із К–223 і К–224 груп.

  Викладачка української мови та літератури Світлана Мала розповіла про походження української мови та історію виникнення писемності. Відвідувачі заходу переглянули презентацію «9 листопада – День української писемності та мови». Курсанти, які взяли участь у конкурсі, декламували поезії про рідну мову.

 За результатами конкурсу I місце отримав Данило Мироненко (К–223 гр.)II місце – Владислав Мозговий (К–223 гр.)III місцерозділили Олександр Білецький та Ігор Дараган (К–224 гр.).

  Організатори заходу, завідувачка бібліотеки Ганна Прокопчук та викладачка Світлана Мала подякували усім учасникам за щиру та теплу зустріч.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *