З початком нового навчального року Академія відкрила 2 нові спеціалізовані тренажерні лабораторії від виробника Wärtsilä, інтереси якої в Україні представляє компанія «Транспортні системи безпеки України». Лабораторії, які повністю відповідають вимогам IMO та STCW, включають в себе обладнання навігаційного тренажеру «Navi-Тrainer Professional 5000» та обладнання симулятора машинного відділення ERS Tech Sim.

Навігаційний тренажер «Navi-Тrainer Professional 5000» використовується для повторення основ теоретичного курсу традиційних методів судноводіння, а також для базового навчання та практичної підготовки сучасним автоматизованим засобам навігації. Лабораторію обладнано робочим місцем інструктора та 3 віртуальними навігаційними містками для 6 осіб, які можливо використовувати для індивідуального та групового навчання, самопідготовці й роботі в автоматизованій системі перевірки знань.

Симулятор ERS Tech Sim розроблений для навчання і оцінювання персоналу машинного відділення і працює з широким спектром моделей суден у форматі симуляції Обладнання розраховане на одночасне навчання 8 осіб на 4х робочих станціях. Тренажерні консолі оснащені сенсорними керуванням, обладнання моделює роботу органів керування всіх пристроїв машинного відділення. Одночасно можуть виводитись мнемосхеми окремих вузлів та механізмів, що дозволяє контролювати їх робочі параметри.

https://tsbu.com.ua/blog/trenazherni-klasi-v-hersonskij-derzhavnij-morskij-akademiyi_1

Введення в дію нових лабораторій дозволить покращити підготовку морських фахівців, якісно підготувати їх для проходження практики та подальшого працевлаштування.