Професійна спілка робітників морського транспорту України спільно з норвезьким судновласником Wilson нададуть можливість 10 кадетам, зарахованим на перший курс Херсонської державної морської академії (ХДМА) на основі повної загальної середньої освіти, взяти участь у спонсорському проєкті, який передбачає паралельне навчання в ХДМА та в Литовській морській академії (ЛМА), м. Клайпеда.

Для участі у проєкті кадетам необхідно буде пройти співбесіду з представником судновласника та Профспілки, а також відповідати критеріям* спонсорського проєкту, серед яких конкурсний бал при вступі, рівень знання англійської мови, а також додаткові навички та таланти.

Проєкт, зокрема, передбачає гарантоване проходження практики на суднах компанії та можливість подальшого професійного зростання.

Wilson AS – це одна з провідних європейських компаній-судновласників у секторі каботажних перевезень з великим флотом із 140 суден дедвейтом 1500-8500 тонн. Щорічно Wilson перевозить близько 15 млн тонн сухих вантажів Європою, здійснюючи близько 10 тисяч судозаходів у порти на рік. Головний офіс компанії знаходиться в Бергені, Норвегія, а її представництва – по всій Європі.

https://www.wilsonship.no/

ПРМТУ – єдина морська профспілка в Україні, яка входить до Міжнародної федерації транспортників (ITF) та об’єднує 80 000 робітників морського сектору України, зокрема більше 50 тисяч українських моряків, які працюють на суднах іноземних судновласників. Це вже третій проєкт, який ПРМТУ реалізує спільно з партнерами у Херсонській державній морській академії.

https://mtwtu.org.ua/

Для участі в проєкті необхідно заповнити Google форму:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdBWAXtQDFWUXTgMwT5PCnPyoKpIcFfT0Vy–9F15a7KVmcgg/viewform

*Проєкт розповсюджується на окремі спеціальності (Навігація і управління морськими суднами (Судноводії) і Управління судновими технічними системами і комплексами (Суднові механіки)) та передбачає можливість кадета перетнути державний кордон для початку навчання у ЛМА; проект передбачає оплату за навчання в обох навчальних закладах (якщо у ХДМА кадет зарахований на контрактну форму навчання) та проживання у гуртожитку Литовської академії.