На базі Херсонської державної морської академії 29 травня 2024 року в змішаному форматі (онлайн, офлайн) відбулася ХVI Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні інформаційні та інноваційні технології на транспорті MINTT – 2024».

Для участі у конференції було подано 117 доповідей від 278 вчених і фахівців із 51-го закладу освіти та наукових установ України, Польщі, Литви, Грузії, Словаччини, Чехії, Великобританії, Об’єднаних Арабських Еміратів. Десятки фахівців-науковців вже не вперше отримали унікальну можливість обговорити інновації в сучасних інформаційних технологіях на транспорті, встановити нові контакти та ознайомитися з новинами досліджень у транспортній галузі.

Модерував захід проректор з науково-педагогічної роботи, к.т.н., професор кафедри судноводіння ХДМА Андрій БЕНЬ. 

Безпосередню участь у засіданні конференції взяли 41 науковець із 17 закладів освіти та наукових установ.

Пленарне засідання відкрив в.о. ректора Херсонської державної морської академії Василь ЧЕРНЯВСЬКИЙ.

  Очільник академії подякував усім, хто знайшов можливість доєднатися до конференції офлайн і онлайн, побажав плідної роботи і наукової дискусії, мирного неба і найскорішої перемоги України для того, щоб навчальний заклад – ХДМА, викладачі та студенти змогли повернутися в місто Херсон для відбудови академії і стабільної  роботи.

З вітальним словом і побажаннями конструктивного обміну думками до учасників  конференції також  звернулися координатор міжнародних відносин Литовської морської академії Тетяна ЛИСЕНКО та директор морської академії університету Ясенова, Казахстан Болат САРСЕНБАЄВ.  

Учасники наукового форуму обмінювалися досвідом за такими напрямами досліджень:

У результаті роботи конференції учасники дійшли згоди, що тільки спираючись на розвинену науку, можна побудувати динамічну конкурентоспроможну економіку, здатну забезпечувати сталий розвиток та соціальну єдність суспільства.