Незмінно, для закріплення і поглиблення теоретичних знань курсанти Херсонської державної морської академії проходять плавальну практику на суднах міжнародних компаній. Під час проходження практики юнаки і дівчата удосконалюють навички, і здобувають  досвід роботи в реальних умовах на суднах. Після закінчення терміну практичних тренувань курсанти повинні   звітувати  про результати плавальної практики.

Аріанна Кульбашна з Дніпродзержинську обрала професійний шлях механіка. Дівчина отримала диплом мотористки у Професійно-морському ліцеї, потім вступила до Херсонської державної морської академії. Ось що розповідає Аріанна про першу виробничу практику: «Не усі вірили у щасливе професійне майбутнє жінки-механіка, тому мені важко було знайти місце для проходження практики. Нарешті від компанії Orion Reederei надійшло запрошення на співбесіду, і після успішного її проходження, я потрапила на судно «Конкордія» як кадет машинного відділення. Мене вразили розміри судна. Кілька днів я витратила на ознайомлення з роботою механізмів, сигналізації, рятувальних приладів, протипожежного обладнання. До того ж було важливо порозумітися з колективом. Я боялася помилитися, тому практика не лише збагатила мене знаннями, але й зробила більш зосередженою і уважною».

Аріанну призначили помічницею 3-го і 4-го механіків. Завдяки працелюбності та відповідальності вона здобула повагу й довіру екіпажу. Дівчина згадує безліч щасливих моментів: барбекю на борту, пісні під караоке, перше проходження екватора. Аріанна щиро вдячна команді Orion Reederei та екіпажу судна «Конкордія» на чолі з капітаном Владиславом Дєдом за всебічну підтримку. «Практика багато чому мене навчила. Щодня я збагачую свій досвід і вдосконалюю свої навички. Упевнена, що цей досвід допоможе мені у подальшому розвитку моєї кар’єри».