Урочиста посвята нового поповнення Херсонської державної морської академії в курсанти відбулася 14 жовтня 2021 року. Пройшовши у супроводі духового оркестру центральними вулицями міста, майбутні моряки вишикувалися на березі Дніпра, щоб  прийняти  від своїх попередників естафету морських поколінь. Організатори заходу подбали про  виконання  усіх  протиепідемічних вимог та рекомендацій Міністерства охорони здоров’я, тому учасники церемонії дотримувались безпечної соціальної дистанції.

Привітати юнаків із знаменною подією прийшли голова Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир, перший заступник голови ХОДА Андрій Шибаєв, народний депутат Верховної ради України ІХ скликання Павло Павліш, перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, секретар Херсонської міської ради Галина Лугова, голова Державної служби морського та річкового транспорту України Віталій Кіндратів, президент та засновник крюінгової компанії «Альфа Навігейшн» Богдан Зеленський, представники закладів вищої освіти Херсонщини, мешканці міста й області.

Історію створення морського закладу освіти на Херсонщині нагадали артисти Херсонського  обласного музично-драматичного театру.

Благословив майбутніх морських фахівців голова Синодального Управління військового духовенства Православної Церкви України Іоан (Яременко).

За традицією пам’ять  славетних мореплавців, що загинули у водній  пучині та на полях битв  за незалежність України, курсанти  вшанували покладанням вінків на води Дніпра,  до меморіального комплексу  на Алеї  героїв Незалежної України та до пам’ятника Тарасові Шевченку.

  У рік десятиліття закладу у статусі академії до лав курсантів, студентів та учнів ХДМА та її структурних підрозділів  прийняли 837  юнаків і дівчат (на денну форму навчання).

Бажаємо, щоб їх навчання було успішним і цікавим, а  професійний шлях щасливим.