У День відкритих дверей, який відбувся у Херсонській державній морській академії 4 грудня 2021 року, начальник відділу організації практики і працевлаштування ХДМА Олександр Соловей виступив із презентацією «Вступ до Херсонської державної морської академії — запорука успішної кар’єри».
Абітурієнти та їх батьки дізналися про перспективи працевлаштування, які відкриває вихованцям закладу співробітництво академії з іноземними й вітчизняними судноплавними і крюїнговими компаніями та з Міжнародною радою морських роботодавців (ІМЕС).
Організація IMEC об’єднує більше 250 судноплавних і крюїнгових компаній, в управлінні яких – 15000 морських суден. З цього року вперше в історії морських навчальних закладів України ІМЕС запроваджує спонсорську кадетську програму, яка передбачає надання курсантам ХДМА гарантованої практики та працевлаштування у визнаних в світі іноземних судноплавних компаніях.
«За статистикою минулих років близько 70% курсантів працевлаштовуються на суднах іноземних компаній, — наголосив Олександр Соловей. — Наразі академія вийшла на якісно новий рівень в організації практичної підготовки та подальшого працевлаштування. Усі курсанти мають можливість отримати гарантоване працевлаштування і гідну заробітну платню у відомих світових судноплавних компаніях».