У Херсонській державній морській академії відбувся конкурс дитячого малюнку «Тільки сміливі підкорюють моря».

Творче змагання проводиться щороку з метою професійної орієнтації школярів, підтримки талановитих дітей і молоді та популяризації морської освіти.  У конкурсі  беруть участь  учні загальноосвітніх, позашкільних закладів і художніх студій двох вікових категорій: 1-4 і 5-6 класів.

Цього року журі, до складу якого увійшли провідні фахівці художньо-мистецького напряму, розглянуло 253 конкурсні роботи. Малюнки оцінювали за такими критеріями, як образність, повнота розкриття тематики, творчий підхід до виконання роботи, розвинена художня уява, оригінальність роботи, естетичний вигляд.

Виставку конкурсних робіт у вестибюлі навчального корпусу №1 зробили координатори проєкту — провідні фахівчині відділу профорієнтаційної роботи ХДМА Ірина Марченко й Марина Досенко.

Журі нелегко було визначити переможців, адже усі конкурсанти виявили старанність, творче мислення і щирий інтерес до морських професій. Урочисте нагородження переможців відбулося 3 грудня 2021 року в актовій залі ХДМА. Найталановитіші юні художники отримали почесні грамоти, подяки й подарунки від Херсонської державної морської академії, а також відвідали навчальні лабораторії та  побачили морські тренажери, які використовують у закладі для підготовки морських фахівців.