У день посвяти нового поповнення ХДМА в курсанти, 14 жовтня 2021 року,  відбулося підписання договорів про співпрацю в питаннях підготовки та працевлаштування морських офіцерів між компанією «Марлоу Навігейшн», Міжнародною радою морських роботодавців (IMEC) і Херсонською державною морською академією.

Переговори проходили в режимі онлайн. Інтереси IMEC представляв  менеджер з підготовки та операційної діяльності Адам Льюіс. Від компанії «Марлоу Навігейшн» в онлайн-конференції взяли участь керуючий директор Ян Мейєрінг, директор із тренінгу Йорн Клодиус, менеджер із навчання кадрів Мартін Банков та інші.

Ректор Херсонської державної морської академії Василь Чернявський подякував Міжнародній раді морських роботодавців і компанії «Марлоу Навігейшн» за всебічну підтримку. Стратегічні партнери закладу дбають про якісну освіту й успішне працевлаштування морських фахівців, забезпечують стабільність і безпечність їх роботи, докладають чималих зусиль для підтримки їх добробуту. 

 Керуючий директор компанії «Марлоу Навігейшн» Ян Мейєрінг висловив задоволення результатами співробітництва з академією і намір продовжувати спільну роботу у сфері підготовки висококваліфікованих морських фахівців.

Після переговорів сторони підписали доповнення до Договору  про співпрацю з питань підготовки та працевлаштування морських офіцерів між компанією «Марлоу Навігейшн» і Херсонською державною морською академією.  

Високо оцінив результати співпраці ХДМА та Міжнародної ради морських роботодавців менеджер з підготовки та операційної діяльності Адам Льюіс.  Організація  IMEC  представляє понад 250 судноплавних компаній, розташованих по всьому світу,  сприяє підтримці високих стандартів підготовки морських фахівців, впроваджує інноваційні методи навчання, залучає курсантів до  участі в конференціях, форумах, круглих столах, присвячених питанням розвитку морської галузі.

Ректор ХДМА Василь Чернявський і представник ІМЕС Адам Льюіс підписали Меморандум про  домовленість щодо започаткування кадетської програми. Співробітництво надасть курсантам академії доступ до місць стажування на борту близько п’ятнадцяти тисяч торгових суден, якими оперують члени IMEC.

Очільник Херсонської державної морської академії від колективу закладу висловив подяку партнерам за довіру і зазначив, що новий етап взаємостосунків дасть поштовх до кращої адаптації української морської освіти до вимог роботодавців та ще глибшої інтеграції українських моряків до світової морської індустрії.