Урочистий захід з нагоди Дня знань відбувся 1 вересня 2021 року в Херсонській державній морській академії. Новачки і старшокурсники ХДМА та Морського фахового коледжу вишикувалися на плацу навчального корпусу №4, де їх привітали представники командування, викладачі, батьки й гості.

Святкування почалося під звуки маршу у виконанні духового оркестру ХДМА під керівництвом Олександра Кузьменка. Відкриваючи захід, ректор ХДМА Василь Чернявський привітав новачків із вдалим професійним вибором і побажав усім присутнім плідного навчального року, найповнішої самореалізації та здійснення заповітних мрій. На свято завітав перший заступник голови Херсонської обласної ради, керівник виконавчого апарату Юрій Соболевський. Він привітав учасників заходу з Днем знань і побажав їм здоров’я, удачі й натхнення.

Заступник голови Профспілки робітників морського транспорту України, голова Профкому Херсонського морського торговельного порту Валерій Тернавський підкреслив, що рад зустрічати це свято в одному з провідних закладів вищої освіти України, де створено всі умови для інтелектуального, творчого, фізичного розвитку молоді.

Від імені батьків з вітальним словом і добрими порадами до новачків звернулася Марина Філіпова — мати курсанта-першокурсника, який отримав найвищий бал зовнішнього незалежного оцінювання серед випускників. Курсант магістратури факультету судноводіння Філіп Зенков закликав молодших товаришів розвивати свої здібності та сміливо йти до своєї мети.Попереду у курсантів та їх наставників цікаві знайомства, яскраві емоції, нові виклики й нові вершини.

Щиро вітаємо усіх із початком нового навчального року та бажаємо, щоб він був захоплюючим, динамічним, цікавим, різноманітним!