В актовій залі Херсонської державної морської академії  07 липня 2021 року  відбулося урочисте вручення дипломів бакалавра і спеціаліста випускникам денної та  заочної форм навчання факультетів  судноводіння і  суднової енергетики. Привітати випускників зі святом прийшли представники командування академії, викладачі,  батьки та друзі.

Цього дня путівку у доросле професійне життя отримали 366 випускників факультету судноводіння і 248 випускників факультету суднової енергетики денної та заочної форм навчання.

Урочисте зібрання відкрив традиційним напутнім словом проректор з навчально-виховної роботи  Олександр Шумей. Від імені командування і педагогічного колективу він привітав курсантів  із  завершенням навчання та побажав швидкого кар’єрного зростання, успішної співпраці з гідними компаніями й невпинного самовдосконалення. Олександр Іванович   висловив сподівання, що курсанти продовжать здобувати освіту в найкращому морському закладі України і примножуватимуть славу alma mater на суднах і у флотських установах.

Наказ про вручення дипломів бакалавра Херсонської державної морської академії зачитали заступник декана з навчально-виховної роботи факультету судноводіння Вадим Поліщук та заступник декана з навчально-методичної роботи факультету суднової енергетики Михайло Бабій.

Від імені професорсько-викладацького складу до випускників зі словами привітання звернулися доцент кафедри судноводіння Анатолій Гуров, завідувач  кафедри експлуатації суднового електрообладнання та засобів автоматики  Сергій Рожков і  старший  викладач  кафедри експлуатації суднових енергетичних установок, механік  1-го розряду  Анатолій Дзигар.  Вони  подякували  курсантам за сумлінне навчання і побажали, щоб кожен день їхнього життя був щедрим на успіхи та перемоги, багатим на радісні звістки, приємні події та особисті досягнення.

Під  час  заходу з нагоди урочистого вручення дипломів  проректорка з НМР ХДМА Олена Дягилева вручила грамоти і подяки  ректора  ХДМА найуспішнішим випускникам  і викладачам академії та побажала усім ефективної творчої  праці й нових вагомих здобутків.

 Випускники Анастасія Максимець, Станіслав Реверук та Андрій Болсун від імені дипломованих фахівців подякували своїм наставникам за високу професійну майстерність і пообіцяли з честю нести звання випускника ХДМА на просторах Світового океану.

Вітаємо з отриманням дипломів, шановні випускники! Хай  ваші життєві шляхи рясніють добрими справами, а робота приносить радість і задоволення!