Співробітники й вихованці  ХДМА відсвяткували 15 червня 2021 року  10-ту річницю присвоєння закладу статусу академії.

Після маршу курсантів центральними вулицями міста і шикування біля   першого навчального корпусу,  колектив  зібрався на урочисті збори.

Учасники заходу  переглянули  відеозвернення директора з навчання  компанії «Марлоу  Навігейшн» Йорна Клодіуса , який привітав працівників і курсантів із ювілеєм.

Генеральний директор компанії «Марлоу Навігейшн Україна» Борис  Езрі  теж звернувся до присутніх із  вітальним словом.  «Дякую, що протягом багатьох років ви підтримуєте високий рівень підготовки морських фахівців і шануєте  кращі освітні традиції, — зазначив він. — Нехай і надалі  академія примножує свій творчий та науковий потенціал для динамічного розвитку морської галузі».

Борис Езрі вручив преміальні сертифікати від компанії «Марлоу Навігейшн» 100-та співробітникам академії, Морського фахового коледжу і Професійно-морського ліцею ХДМА, які цього року показали найкращі  результати методичної, організаційної, наукової та виховної роботи.

Багато років поспіль у ХДМА реалізується спонсорська програма для вихованців. Вона передбачає відбір курсантів академії та Морського фахового  коледжу для проходження плавальної практики з  подальшим гарантованим працевлаштуванням. Борис Езрі привітав 24-х кращих курсантів з 60-ти, які були відібрані за результатами першої плавальної практики для працевлаштування, з успішним початком професійного шляху і вручив їм персональні нетбуки, оснащені спеціальними програмами для морських  фахівців.

Наприкінці заходу учасників святкування запросили зробити фото на пам’ять.

Вітаємо з визначною подією всіх, хто не шкодував зусиль, щоб  здобути й підтримати  високий авторитет Херсонської державної морської академії!