27 травня 2021 р. у ХДМА  в межах Декади науки відбувся квест «Around the World» – перший квест з географії в академії. У ньому взяли участь 33 курсанти факультету судноводіння. Перед початком квесту здобувачі вищої освіти прослухали промови з побажанням перемоги від керівництва: проректора з навчально-виховної роботи Олександра Шумея, декана факультету судноводіння, доцента Ярослава Нагрибельного, заступника декана з навчально-виховної роботи Вадима Поліщука.

Організаторами квесту виступили кафедра англійської мови в судноводінні (завідувач кафедри, професор Валентина Кудрявцева та доцент Ірина Швецова) і кафедра соціально-гуманітарних дисциплін та інноваційної педагогіки (завідувач кафедри доцент Вікторія Добровольська).

У проведенні квесту взяли участь викладачі кафедри Олена Фролова, Наталія Бобришева, Ксенія Бойко, Валерія Бондаренко, Юлія Кльопка, Олена Овчиннікова, Вікторія Костюшко, Єлизавета Журавльова у співпраці з керівником гуртка МФК ХДМА Любов’ю Гиніною.

Курсанти здійснили цікаву мандрівку, побувавши у дев’яти «портах». Завдання були різноплановими: віртуальна подорож країнами, розв’язання географічних ребусів, пошук портів на карті за географічними координатами, розшифровка анаграм, «занурення» в океанічні течії, перебування у «королівстві історії» тощо. Курсанти продемонстрували ґрунтовні  знання, кмітливість, командний дух і прагнення до перемоги.

Перемогла команда до складу якої увійшли: Микола Сторчак (  112-1 гр.), Андрій Мороз (112-2 гр.), Сергій Сетрін (121-1 гр.), Денис Хортюк (125-1гр.), Рачед Алі Діб (127ін гр.), Олександр Базигін (124-1 гр.).