В рамках декади Науки за ініціативи факультету судноводіння, курсанти групи 112 (викладачі Валентина  Кудрявцева й Ірина Швецова ) отримали слушну нагоду провести заняття з англійської мови (модуль«Рятівні засоби») у лабораторії  інноваційних технологій  кафедри інноваційних технологій та технічних засобів судноводіння .
Мета заняття – перевірка знань тематичної термінології , пов’язаної зі спуском повністю закритої рятівної шлюпки і шлюпки вільного падіння в умовах віртуального перебування на судні.  Сучасні окуляри віртуальної реальності та  якісний  контент перемістили курсантів у професійні ситуації на судні.

Яскравий фон і об’ємні частини сучасного судна, природнє освітлення і рухливі постаті членів екіпажу створили враження повної присутності на судні.  

Вплив  віртуальної реальності відбувається через всі органи чуттів, тому і виникає враження повного занурення, що дозволяє отримати професійний досвід та реальні  емоції.

Курсанти швидко опанували навички взаємодії з тривимірним середовищем та усвідомили, що це не гра,  а нескінченні навчальні можливості. Пропонуємо прочитати відгуки курсантів про заняття у віртуальній реальності.

Данііл Кравчук:
«Після першої зустрічі з симулятором суднових операцій у віртуальній реальності я зрозумів, що таке прогрес і наскільки це вражаюче. Занурення настільки сильне, що  відчуваєш хитання, і  потрібен час, щоб звикнути. Це свідчить  про якість обладнання.  Пропускати таке однозначно не можна, кожен студент повинен відчути це і отримати такі ж класні емоції».

Денис Синотов:

«Сьогодні я хочу поділитися своїми враженнями з приводу віртуальної реальності. Аудиторія містить досить нове і якісне обладнання. Моє відчуття змінилися, коли я вдягнув окуляри і взяв пульт . Мені здалося,  що ми справді опинилися на судні.  Якi в цьому переваги?  Я вважаю, що кожен студент ХДМА зобов’язаний спробувати ці симулятори, так як це дає величезну можливість відчути  що буде в твоєму майбутньому».