З нагоди проведення декади науки викладачі кафедри економіки та морського права 17 травня 2021 року провели квест з дисципліни “Технологія перевезення вантажів”.  Квест за темою «Прийом та здача вантажів» відбувся англійською мовою. Мета заходу – отримання необхідного рівня знань для належного виконання своїх обов’язків  у відповідності з Кодексом  ПДНВ.

Під час квесту здобувачі вищої освіти забезпечували експлуатацію судна при прийомі та здачі вантажів, виступаючи в ролі капітана та офіцерів із повним виконанням усіх належних обов’язків: приймання і оформлення документації та забезпечення належного контролю за вантажними операціями. Роль агента та експедитора виконував викладач. Оскільки вивчення рейсового завдання ускладнюється великим обсягом матеріалу, квест було поділено на етапи.

На кожному етапі склад суднової команди змінювався. Це дало можливість усім присутнім взяти участь у квесті.

Вся документація, що отримувалась або виготовлялась на судні, демонструвалась на екрані. Викладач коментував документи та ставив запитання по їх змісту окремим курсантам, що посилювало засвоєння матеріалу.

Проведення квесту сприяло формуванню компетенцій, передбачених Кодексом з підготовки і дипломуванная моряків та несення вахти 1978 і 2010 років з виправленнями (Глава II, розділи А-ІІ / 1) та ІМО MODEL COURSE 7.01 MASTER AND CHIEF MATES.