Щороку 28 квітня в Україні відзначають День охорони праці, який збігається із Всесвітнім днем охорони праці. З нагоди цього свята та з урахуванням рекомендацій Міжнародної організації праці щодо проведення заходу в Херсонській державній морській академії розроблено план заходів із відзначення Дня охорони праці. Програма  включає  консультації та надання роз’яснень керівникам структурних підрозділів академії щодо діючих та нових нормативних актів з охорони праці, обстеження умов санітарії, пожежної та електробезпеки в гуртожитках академії тощо. Для інформування щодо норм і інструкцій створені куточки з питань охорони праці, які наповнені тематичними матеріалами.  

Безпечні та здорові умови праці визначаються не тільки чинною законодавчою базою, а й загальним рівнем цивілізованості, виробничої культури та соціально-економічного розвитку працівників та вихованців академії. Бібліотекарки  ХДМА та МФК ХДМА з 21 по 28 квітня представили   виставку тематичної  літератури  та періодичних видань. Цього року День  охорони праці в Україні проходить  під девізом «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – ІНВЕСТУЙМО ЗАРАЗ У СТІЙКІ СИСТЕМИ БЗР».

Зважаючи на важливість створення безпечних умов праці, попередження виробничого травматизму та професійних захворювань,  адміністрація академії дбає про  забезпечення належних, безпечних і здорових  умов праці відповідно  вимогам чинного законодавства.

З нагоди Дня охорони праці управління освіти Херсонської міської ради за багаторічну плідну працю та високий професіоналізм нагородило двох викладачів охорони праці Професійно-морського ліцею ХДМА: Миколу Лихожон і Наталію Малишеву.

Почесною грамотою управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації відзначили інженерку з охорони праці ПМЛ ХДМА Катерину Балабанову .

Охорона праці є невід’ємною складовою забезпечення гармонійного розвитку суспільства. Саме тому важливо пам’ятати, що підвищення рівня культури охорони праці в суспільстві – це запорука збереження здоров’я та життя працівників.